חברת מונג' - Monge
מכיוון שאנחנו מאמינים שהכלב או החתול שלכם הוא החבר הטוב ביותר שלכם, גם אתם, כמונו, כנראה, משקיעים בקניית מוצרים שונים עבורו לא מעט זמן ומחשבה, ולא מסתפקים בבחירת המוצר הזול ביותר, במיוחד לא כשהמדובר במזון!
מידי פעם, נביא לכם כאן אינפורמציה מעניינת על החברות שמולן אנחנו עובדים.
מן הסתם, אנחנו, כאנשי מקצוע בתחום מזון ומוצרים לבעלי חיים החשים מחויבים לכם ולבעלי החיים שלכם, תמיד נבחן לעומק ובקפידה כל מוצר לפני שנציע לכם אותו, אבל היות ואנחנו, כמנהגנו, דוגלים בשקיפות, אנחנו חולקים איתכם כל פיסת מידע שיש לנו, גם אם לעיתים, לכם, המידע הזה עשוי להיראות (אולי) כמיותר ולא נחוץ.
החברה שאותה נכיר לכם היום היא חברת מונג' האיטלקית, חברה ותיקה, מבוססת ואיכותית, אולם יחד עם זאת, פורצת דרך, חדשנית ומקפידה, כל העת, לעמוד בראש פירמידת המזון (לכלבים ולחתולים).
1960 - לעוף גבוה
הסיפור של מונג' מתחיל בחווה קטנה...
Baldassarre Giacomo Monge נולד ב-1934, השני מבין שלושה ילדים. אביו, דומניקו, הקים עסק לעופות כששני חוקי זהב מנחים אותו. הראשון - חסכנות - אופטימיזציה של העלויות מבלי להוציא יותר מהנדרש, והשני - לא לבזבז כלום - יש לעבד הכל מחדש.
כמה שנים מאוחר יותר, בלדאסארה יגלה כיצד להפוך את העקרונות שהנחו את משפחתו בחוות גידול העופות לתפיסה חדשה בעולם מזון לחיות מחמד.
1963 - האינטואיציה ששינתה הכל
שינויים גדולים עוברים על החברה האיטלקית ובתים רבים ברחבי איטליה מאמצים בברכה כלבים וחתולים, תוך שהם מתייחסים אליהם כאל בני משפחה לכל דבר. בלדאסארה מבין שיש צורך ביצירת מזון שונה, כזה המתאים במיוחד לחיות המחמד, מכיוון שהצרכים התזונתיים שלהם, בבירור, הם שונים לחלוטין מאלה של בני האדם.
כתוצאה מכך, הוא מציג גישה מהפכנית חדשה לנושא ומחליף את שאריות המזון המסורתיות (שבהן הואכלו חיות המחמד עד אז) בבשרם של עופות בריאים אולם כאלה שנפסלו למאכל אדם. בשר העופות המיועד לחיות המחמד מבושל באמצעות אדים, ללא התבלינים או השמן שליוו את שאריות המזון האנושי.
זו הייתה תחילתה של חברת המזון הראשונה לחיות מחמד באיטליה.
1975 - שוברים את החוקים
עוד מהלך משנה-משחק - פתיחה קלה.
עד 1975, שימורים ובשר נמכרו בקופסאות שימורים שהיה צורך בפותחן בכדי לפתוח אותן. בשנת 1975, מונג' הכניסה לשימוש בפחיות שלה את מכסי המתכת הנפתחים באמצעות משיכה בטבעת, בכדי לחסוך מלקוחותיה ללכלך את האצבעות ולחתוך את עצמם.
בעשותה זאת, הפכה מונג' לחברה האיטלקית הראשונה שהשתמשה בחידוש זה.
1989 החזון מגש-ים את עצמו
מונג' מציגה (לראשונה) בשוק האיטלקי מזון לחתולים בצורת פטה במגשיות קטנות שמשקל כל אחת מהן הוא 100 גרם. מדובר בפורמט מזון והגשה שזוכה מיד להצלחה רבה.
1994 - מה מתבשל בתנור? חדשנות
מונג' ממשיכה לקבוע שיאים חדשים תוך שהיא מייעלת את הייצור.
כופתיות המזון היבש נאפות בתנור בפעם הראשונה. בעבר, תנורים שימשו רק בתעשיית הממתקים.
ממשיכים להזין חלום.
2005 - חדשנות
השנה היא 2005 ומונג' פותחת את מפעל ייצור המזון הרטוב המודרני ביותר באירופה, עם יכולת ייצור שנתית של יותר מ-213 מיליון פחיות ו-110 מיליון מגשים.
2007 - אופטימיזציה
בשנת 2008, מונג' מתחילה לייצר בעצמה, אינ-האוס, את הפחיות הריקות העשויות פלדה שבהן נמכר המזון הרטוב שלה. חדשנות שמפחיתה עלויות לוגיסטיות וחוסכת לה זמן וכסף.
2008 - ייצור חדשני
מונג' מתחילה בייצור פאוצ'ים של מזון רטוב לחתולים שמשקלו 100 גרם. נכון לאותה התקופה, זהו פס הייצור הראשון והיחיד מסוגו בדרום אירופה.
2013 - מונג' - מעל הציפיות
מפעל ייצור המזון היבש החדש נפתח בשנת 2013. הוא מצויד ביכולת ייצור מזון יבש שנתית של יותר מ-127,000 טון ומחסן אוטומטי המסוגל לאחסן 43,000 משטחים, בשטח כולל של 180,000 מ"ר ויכולת ייצור של מזון יבש ורטוב של 160,000 טון בשנה.
2020 - חנוכת מרכז הלוגיסטיקה וההפצה החדש.
התקנת מחסן אוטומטי עם קיבולת של 43,000 משטחים.
2022 - הנחת היסודות לעתיד
הצמיחה של חברת מונג' נמשכת, כאשר החברה משקיעה בטכנולוגיה, מחקר ואיכות, ומחפשת שווקים נוספים ומשיקה מוצרים חדשים, כל העת.
תוך התמקדות במציאת ובהמצאת טכנולוגיות חדשניות לרווחתם של כלבים וחתולים. כך שמגוון מוצרי מונג' מהווה ערובה לרווחתם ולבריאותם התזונתית של הכלבים והחתולים הניזונים מהם.
החזון של מונג'
מונג' מקדישה אנרגיה ומשקיעה זמן רב לחיפוש אחר אמצעים חדשניים, טבעיים ונטולי אכזריות לפיתוח מוצריה. מחלקת המחקר והפיתוח של החברה מנסה ויוצרת מתכונים על מנת לקבל מזון בריא, מאוזן ומלא לכל סוג בעל חיים, תוך התמקדות במחקר ובהתאמת המזון לצרכיהם הייחודיים של הכלבים והחתולים לפי גזע, גודל, אורח חיים וגיל.
בשורה התחתונה
נכון, לא תמיד להיסטוריה של חברה מסוימת יש רלוונטיות לטיב ולאיכות המוצרים שהיא מייצרת, אבל ככלל, בתחום המזון לבעלי חיים, את היצרניות ניתן לחלק לשני סוגים: חברות "מטאור" - יצרניות שמופיעות לפתע עם ליין מוצרים "חדשני" ותוך שנה-שנתיים הן נעלמות כלעומת שהופיעו, וחברות יציבות שמתמידות להתפתח ולפתח את המוצרים שלהן, כשהן מבצעות מחקרים ומחדשות כל הזמן. חברות מסוג זה, תהיינה, במרבית המקרים, יצרניות המזון לבעלי חיים שתצגנה מספר ליינים של מזונות (למשל, ליין של מזון רגיל לכלבים, ליין של מזון לגורים, ליין של מזון לכלבים עם רגישויות וכן הלאה) ותצענה מבחר גדול ומגוון של מזון, בעוד שהחברות מהסוג הראשון, לרוב, תסתפקנה בליין אחד או שניים. גם הם, כאמור, ייעלמו מהמדפים לאחר זמן מה.
וכשהמדובר במזון לבעלי חיים (במיוחד לכלבים רגישים, שאצלם כל החלפת מזון צריכה להיעשות בהדרגה, אחרת הם עלולים לסבול מבעיות עיכול שונות), להמשכיות יש תפקיד חשוב בבחירת המזונות היבשים והרטובים שבהם אנחנו מאכילים את בעלי החיים החיים לצידנו!
גם את המאמר הזה נסיים בפנייה אליכם, הלקוחות שלנו שבריאותו של הכלב / החתול החי לצידם חשובה להם:
אנחנו יודעים שקיים בשוק כיום מבחר מגוון של מוצרי מזון מהסוגים השונים, אנחנו מודעים לכך שקל ללכת לאיבוד ביניהם וגם מבינים, שלפעמים, הדרך הקלה ביותר "להחליט" תהיה לבחור במוצר ה"משתלם" ביותר (על פי המחיר לקילו) או במוצר הזול ביותר.
אנחנו מזמינים אתכם לפנות אלינו בכל שאלה או בקשה,
ו י ח ד נדאג לכך שהחבר הטוב ביותר שלכם יזכה לתזונה הנכונה והמתאימה ביותר עבורו!